tisdag 14 oktober 2008

Lobbyism

Nu arbetar eleverna i lobbygrupper. Detta innebär att de ska försöka påverka sina kamrater på våningen så att de ska hålla med gruppen om det de arbetar med. Eleverna är nu i full gång med att skapa argument för sin sak.

Vår förhoppning är att ni elever på olika kreativa sätt försöker påverka era kamrater under de moduler vi har kvar tillsammans.

Har någon försökt lobba mot dig, försökt få dig att ändra mening? Kommentera denna artikel. Har du själv eller din grupp försökt att påverka någon. Berätta om det här genom att kommentera detta inlägg.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Känner DU dig trygg i dagens samhälle? Med fängelsestraffen som vi har kan i värsta fall en våldtäktsman få kortare straff än någon som bara har laddat ner en fil frå intenet. Är det rätt? Många mördare går fria när de har avtjänat sitt straff, livstid är aldrig livstid. Stöd oss i vårat arbete mot hårdare och bättre rättegångar. Vi kan ge dig tygheten du förtjänar.

// S.I.S - säker i samhället

Anonym sa...

Visste du att heroin blev en en ofarlig medicin från 1899. Den är inte farlig som vissa tror utan hjälper dig att slappna av i stressade situationer. Den luktar gott och har den där extra smaken alla vill ha.


// S.C.W.H

Anonym sa...

Visste du att snabbmat dödar miljontals djur och träd varje år. Djuren för att få kött till T.ex. hamburgare och träd för att få plats för sin boskap. Arbeten i snabbmatskedjor orsakar också mycket stress i vårat samhälle.

mvh// anti-snabbmatsrörelsen

Anonym sa...

RÖKNING är super bra, det dödar inte!

Anonym sa...

Gillar ni att äta på McDonalds? Visste du att om man äter för mycket mat som innehåller mycket fett och socker får man i sig för många kalorier och det ökar risken för fetma, som i sin tur leder till hjärt och kärlsjukdommar. Enligt statistiken är hjärt- och kärlsjukdomar den största sjukdomsgruppen i Sverige och hjärtinfarkt den vanligaste DÖDSORSAKEN. Är du fortfarande sugen på en hamburgare? Det är bara en av orskaerna till varför McDonalds har fått mycket kritik och vi är mot dem...
/ E.E.N

Anonym sa...

Till anti-snabbmatsrörelsen: ... va?

Anonym sa...

Idag fick vi ett flygblad av de som är emot barnmisshandel. Självklart är det hemskt, små barn har igen chans att försvara sig mot vuxna eller äldre människor.

Dom som misshandlar barn borde självklart få strängt fängelsestraff.

Anonym sa...

Varje år blir bara fler och fler barn misshandlade, för 4 år sen så var det 1147 barn som anmälde vuxna för misshandel av sina barn eller elever och ännu mer var det som inte anmälde de vuxna.
Barn som går i 5 6 9 så är det vanligast att du blir misshandlad,
inte bara vuxna misshandlar barn utom även andra barn.
T.ex. natten mellan 23 - 24 september så var det en grupp med 20 stycken personer och en annan grupp med 4 stycken personer i den andra, dom som var i gruppen med 20 st gick på dom som var 4. Dom flest klarade sig men en kille fick åka in till sjukhuset. Dom gick även på en tjej som kom förbi lite senare och misshandlade henne.Vad tycker ni? var det föräldranas fel att dom gjorde så här eller bara för att dom skulle vara coola?

Anonym sa...

Idag var vi på presskonferens angående barnmisshandel. De sa i princip samma saker som de propagerade för i flygbladet. Som vi har sagt tidigare, barmisshandel är hemskt och det bör stoppas omedelbart. De ansvariga borde fängslas eller få höga böter. Det är också viktigt att fler vågar anmäla kända fall. Idag kanske de blir hotade, ännu ett brott som man borde få straff för. Vi står för strängare straff i dagens samhälle!

Anonym sa...

Vi känner oss väldigt trygga här i Sverige.Men vi är däremot rädda för fängelsestraffen som vi har. Man kan aldrig få känna sig fri från stress och alla regler och lagar. Därför har ett arbetsteam från karolinskainstituten framställt den ofarliga White Snow som hjälper dig att bli fri från stress. Den säljes redan i matbutikerna i små engångstuber. En tubb i Kaffet och du kan känna dig helt avslappnad och fri. Det bästa är att det inte påverkar barnen (om du har några.) Om dina barn skriker är det bara att ge barnen en litten kick av White Snow.


// S.C.W.H

Anonym sa...

Vad skulle livet vara utan djur?
Vi tycker att djurplågeri är fel!!
Stöd oss och tyck som vi
Djurplågeri är FEL!

Anonym sa...

Tjenixen!

visste ni att förri tiden när skolaga var tillåtet så hade MAN bättre betyg, och ni lärare bör tycka att det vore skönt att smälla till en unge om den är jobbig.

Anonym sa...

Varför är folk rädda för fängelsestraff? Om du inte gjort något olagligt har du ingen anledning att vara rädd. Istället kan du känna dig trygg, då du vet att de som är ansvariga för ett brott sitter i fängelse.
White snow- vad innehåller erat livsmedel om ni nu måste legalisera det? Ofarliga saker är inte olagliga, altså måste det vara farligt på något sätt.

// S.I.S

Anonym sa...

Enligt Mcdonalds så är deras mat näringsrik, men egentligen så kan man få CANCER och andra sjukdomar av deras mat!!

mvh// anti-snabbmatsrörelsen

Anonym sa...

Till aga gruppen:
Det är fel att slå barn, varför skulle vi bli bättre i skolan bara för att dom slår oss?
Bara för att David skulle slå mig betyder inte att ja gskulle jobba bättre, jag skulle mera sluta från skolan. Det är bara fel!

Anonym sa...

Det ni jobbar om låter intressant! Men jag fattar inte varför ni vill att man ska röka på och att skol aga ska finnas. Jag är en gubbe på 50 bast som gillade skolan. jag tror inte att ni kommer att tycka att det skulle vara så kul om det fanns skol aga.
Men Det dära om att det går massor av mördare lösa på stan låter obehaglit.

Anonym sa...

Många tycker att det är dåligt att röka, men det finns fördelar som follk inte känner till som att det skyddar mot vissa sjukdomar och att det är ju bilarna som släpper ut avgaser som vi andas in så det är inte bara rökning som är dåligt. Vi vill få mer människor att röka.

Anonym sa...

Rökning dödar. Ja så står det på ciggaret packeten. Visste ni att en ciggarett förkortar livet med fem minuter. Ett paket förkortar då livet med 1 timme och 40 minuter. men det finns nu ett botemedel för att kunna sluta röka. Den produkten heter White Snow. Som ni säkert vet så kommer den snart att säljas i din närmaste matbutik. Den säljs i engongstubar som man pressar ut innehållet i kaffet.
Ciggaretter borde bli förbjudet så om man ser en röka så kan han få 2-3 års fängelse.

// S.C.W.H

Anonym sa...

varför skulle man få bättre betyg av att ha barnaga?
menar ni att om lärarna slog er i huvudet så skulle ni få fler hjärnceller?
det skulle ju typ bli som slaveri, eller hur att ni slår barn för att dem ska lära sig nåt.

Anonym sa...

Om rökning inte är farlig varför får man då lungcancer och kool och sånt av rökning? svara på den du :P

Anonym sa...

Jag vet McDonalds mat är så dålig och äcklig. Ni har rätt man borde verkligen sluta äta snabbmat.

Anonym sa...

Att man blir fet av snabbmat beror inte på hur mycket man äter. det är inte något fel på snabbmat det beror mer på hur man rör sig. om man rör sig normalt så kan man inte bli överviktig.


// S.C.W.H


Banner Misstagsboken

Banner Misstagsboken
gör reklam för oss på er blogg